Noodzakelijke documenten

Vliegticketsheen/terug
Een reispaspoortdat nog minstens 6 maanden ( vanaf de datum van terugkeer vermeld op het   vliegticket) geldig is.
Belgen hebben tot op heden geen visum nodig. Bij aankomst op de luchthaven krijgt u gratis een toeristenvisum met een geldigheidsduur tussen 30 en 90 dagen. Tijdens de vlucht of in de luchthaven zal men u vragen een formuliertje in te vullen. Gelieve dit zorgvuldig te bewaren, want bij het verlaten van het land zal u dit moeten voorleggen.
Internationale inentingskaart
Indien uw programma een bezoek aan de jungle voorziet:
 -vaccinatie tegen gele koorts is verplicht
 -preventieve behandeling tegen malaria
-andere inentingen kunnen- vooral bij lange reizen - nuttig zijn, maar worden niet verplicht. U         raadpleegt hiervoor best uw huisarts.
Internationaal rijbewijs indien u in Peru een wagen wenst te besturen
Het nodige geld : US-dollars+ eventueel een kredietkaart of reischeques als reserve
verzekeringsdocumenten ( diefstal, ongeval, ziekte, repatriëring, annulatie)
Uw reiszakboekje; eventueel andere  reisgidsen en kaarten
Uw vouchers( bewijs van reservatie) die u aan de plaatselijke reisagent dient voor te leggen, indien u via een reisagentschap reist met een vast programma
Uw reisprogramma( het zal u eraan herinneren wat precies voorzien is, en wat al dan niet is inbegrepen in de betaalde prijs).

Wat meenemen in de bagage


ONZE BOETIEK

KLEDING

Voorzie winter-en zomerkleding.
In de Andes kan het ijzig koud zijn, eens de zon verdwenen is
( ´s nachts, in de vroege morgen of bij slecht weer ). De temperatuur kan dan dalen tot onder het vriespunt . ANORAK aanbevolen ! In de loop van de dag schommelt de temperatuur in de Andes gewoonlijk tussen 16 º en 20º ; in het Noorden, het Amazonegebied of de kustwoestijn kunnen de temperaturen heel wat hoger liggen.
Voorzie verder nog : hemden met lange mouwen en katoenen lange broek,  hoed en zonnebril, hydraterende crème, zonnecrème, lipstick of crème voor de lippen, en indien u naar het oerwoud gaat een muggenwerend middel en een crème die insektenbeten verzacht.

Indien u een bril draagt, voorziet u best een reservebril (in de handbagage!) Geneesmiddelen die u dient te gebruiken of ter preventie meeneemt, steekt u eveneens in de handbagage. Alleen een reserve aan geneesmiddelen kan in de bagage voor de laadruimte.
Het gidsje Peru Speciaal, enz. ...
 
 

HET IS VERBODEN VOLGENDE VOORWERPEN IN DE BAGAGE TE VERVOEREN :

Om veiligheidsredenen is het verboden volgende produkten te vervoeren :
 

  • Explosieven ( met inbegrip van slaghoeden, revolvers, vuurwerk, enz....)
  •  Bussen gas, al dan niet onder druk
  •  Ontvlambare of vluchtige produkten
  •  Produkten met een hoog zuurstofgehalte
  •  Giftige produkten
  •  Radio-actieve produkten
  •  Bijtende produkten
  •  Erg magnetische, schadelijke, walgelijke of irriterende produkten
  • Elk produkt dat  het vlieguig, de reizigers of de rest van de bagage in gevaar kan brengen
Verboden geneesmiddelen (d.w.z. andere geneesmiddelen dan die om medische redenen door een erkend arts werden voorgeschreven  in het land van vertrek of aankomst, of in de landen waar u op doortocht bent.

Meestal is het maximum toegelaten gewicht van de bagage voor de laadruimte beperkt tot 20 kg per persoon. Vaak wordt een meergewicht van 5 kg aanvaard.
Sommige maatschappijen ( maar niet noodzakelijk degene waarmee u  naar Peru reist ) staan  maximaal 2 stuks bagage met 30kg per bagage toe met een totaalgewicht van 60 kg. Win hierover informatie in.

HANDBAGAGE

De luchtvaartmaatschappijen staan in


Opgelet !
De luchtvaartmaatschappijen kunnen deze gegevens zonder voorafgaande waarchuwing wijzigen. Wij kunnen op geen enkele manier verantwoordelijk gesteld worden, indien een maatschappij deze normen niet /niet meer toepast, maar striktere normen zou hanteren.

Het is uiteraard verboden volgende voorwerpen bij zich te dragen of in de handbagage te vervoeren:
Wapens (vuurwapens en andere. Opgelet ! Soms worden zelfs minuscule zakmesjes       als steekwapens beschouwd.)
Alle voorwerpen die niet in de bagageruimte vervoerd mogen worden( zie hogergenoemde lijst) + andere beperkingen of verbodsbepalingen die door de betrokken luchtvaartmaatschappij of de autoriteiten opgelegd worden.

AANDACHT
In het algemeen wordt aanbevolen volgende toestellen niet te gebruiken, of ze uit te schakelen :

Draagbare computers, spelletjes en andere elektronische toestelen op het ogenblik dat het vliegtuig zich op de piste bevindt, bij het opstijgen en bij het dalen als voorbereiding op de landing.
In geen enkel geval mag u toestellen inschakelen die voorzien zijn van een antenne (al dan niet zichtbaar ). Dus geen zaktelefoon of GSM ( men begint vliegtuigen trouwens uit te rusten met een telefoon die de mogelijkheid biedt tijdens de vlucht te telefoneren indien u over een geldige kredietkaart beschikt), geen radio enz.

Deze toestellen kunnen de werking van de boordinstrumenten  of de communiecatie binnen de besturingscabine of zelfs daarbuiten, hinderen.
Back to the Homepage

Aventura Latino Americana SRL

Avenida Mariscal La Mar, 146 Lima 18 (Miraflores) Tel/fax: 51-1-447.14.44
peru@amerique-latine.com
© 1998 Aventura Latino Americana
© 2003 Aventura Latino Americana