Lima
Het is via deze uitgestrekte stad van meer dan 6 miljoen inwoners dat u, net zoals Kuifje en kapitein Haddock, voor het eerst kennis zal maken met PERU, of dat nu vanop een cruiseschip is dat aanlegt in de haven van Callao, of via de internationale luchthaven Jorge Chavez, genoemd naar deze Peruaanse pionier in de luchtvaart, en eveneens gelegen op het grondgebied van Callao op zo’n 45 minuten afstand van het oude stadscentrum en van de nieuwe commerciële centra Miraflores en San Isidro.
Lima is een stad met vele gezichten :

Het rustige en rijke Lima :gelegen aan de steile kust van de stille oceaan, met zijn stranden en badplaatsen, exclusieve clubs voor zeilers en andere watersportbeoefenaars, bruinverbrande surfers en andere zonnekloppers, zijn chique restaurants, hotels en winkelcentra, zijn artiestenbuurt waar muzikanten, schrijvers en schilders elkaar vinden in tavernes en peñas : toeristische gelegenheden waar volksmuziek en vooral de Afro-Peruaanse dans- en muziekcultuur een podium vindt.

Het koloniale Lima :

gesticht door de ‘conquistador’ Francisco Pizarro in 1535, als het ‘Dambord van Pizarro’ was tot het begin van deze eeuw het centrum van alle leven in PERU, het is de stad van de veroveraars, van de onderkoningen, van personages als ‘La Perrichola’
.

Het Lima van de sloppenwijken : in de zandvlakten rond het oude Lima, zijn de ‘pueblos jovenes’, eufemistisch ‘jonge dorpen’ genoemd, gegroeid als gevolg van een volksverhuizing van de inlandse bevolking op zoek naar een beter en veiliger bestaan dichter bij de metropool, om daar uiteindelijk enkel van de regen in de drop terecht te komen te midden van nog meer ellende, honger en geweld. Vrouwen, mannen en kinderen, vechten er voor een beetje waardigheid en proberen er het hoofd te bieden aan de moeilijkste levensomstandigheden door zich te organiseren in o.a. populaire eethuizen, vrouwengroepen, enz.

Het cultuur-historisch Lima : PERU barst van de archeologische sites uit verschillende grote historische culturen zoals Chavin, Huari, Chimu, Mochica, Nazca, Paracas, Moxeque, Vicus en Inca, waar een ontzettend aantal vondsten in onder andere ceramiek, textiel, goud en zilver opgegraven worden. Het verbaast dan ook niet dat Lima beschikt over verschillende prachtige musea waar deze schatten tentoongesteld worden.
 


Bezoeken en Uitstappen


 
 
LIM1: Stad= bezoek aan het koloniale en/of moderne Lima, Plaza Mayor, kathedraal, Plaza San Martin, Jr. Lampa, Justitiepaleis (kopie van dat van Brussel) en/of Miraflores, en/of Barranco.
LIM2: Museum = bezoek aan 1 enkel museum hetzij het Museo de la Nación (het Volksmuseum) of een ander museum naar keuze (zie bijgevoegde tabel of het Zakboekje)
LIM2a: 2 Musea= bezoek aan 2 musea hetzij het Museo de la Nación en het Museo de Oro (goudmuseum) of een museum naar keuze (zie bijgevoegde tabel of het Zakboekje) 
LIM3: 1 Site = bezoek aan de archeologische site van Pachacamac of van Cajamarquilla, beide grote en mooie sites uit de Inca en pre-Inca periode. Voor de kinderen eventueel een bezoek aan het Park der Legenden dat tegelijk zoo en attractiepark is.
LIM3a: 2 Sites= idem
LIM4: Marcahuasi : Uitstap en Mini-trekking met rugzak en tent gedurende 3 dagen.
LIM5: Luna huana/Cañete :rafting , daguitstap
LIM6: Parapente/Deltavliegen/Valschermspringen: daguitstap
MUSEA
Museo de la Nación : Volksmuseum : geeft een overzicht van alle pre-Colombiaanse culturen aan de hand van foto’s, maquettes, grafieken, en archeologische vondsten in textiel, ceramiek enz., bovendien hebben er steeds tijdelijke tentoonstellingen plaats.
Museo de Oro : Goudmuseum* : Objecten in goud en andere pre-Colombiaanse vondsten, wapenmuseum, textielmuseum. 
Museo Larco Herrera* : belicht de Mochica-cultuur met onder andere de zaal met erotische huacos. 
Archeologisch en Antropologisch museum : algemeen, alle culturen 
Natuurhistorisch museum : Fauna uit Peru (nogal stoffig) 
Museo de la Inquisición : Inquisitie, 
Kunstmuseum en het Museum van Italiaanse Kunst,
Amano*, Pedro de Osma*, Enrique Poli*, enz. 
* = museum in privaat eigendom
Back to the Homepage

Aventura Latino Americana SRL

Avenida Mariscal La Mar, 146 Lima 18 (Miraflores) Tel/fax: 51-1-447.14.44
peru@amerique-latine.com
© 1998 Aventura Latino Americana
© 2003 Aventura Latino Americana